Sunday, May 24, 2009

КОКИЧЕТА

Кокичето е първивт предвестник на пролетта, чиито камбанковидни цветове са обагрени с белия цвят на снега и свежата зелена багра на пролетта . Тези нежни цветя първи усещат топлината на слънчевите лъчи и разцъфтяват преди зимата да е пуснала земята от хладната си прегръдка. Появата на първите пролетни цветове носи със себе си свежеста и настроението на настъпващите топли дни.
Присъствието на кокичето на вашия балкон ще разчупи и разведри сковаващото зимно настроение и ще ви очарова с нежността и елегантността си .
Родината на кокичето е Европа, където цъфти през февруари, дори все още да има сняг.
Тези растения обичат добре дренираната почва и слънчево или леко сенчесто местоположение.Отглеждат се изключителни лесно и не страдат от сериозни болести или вредители.Луковиците се засаждат през есента на около 5-7 см. дълбочина и на растояние около 6 см.Почвения субстрат трябва да е влажен и богат на хранителни вещества.След като кокичетата прецъфтят оставете листата да пожълтеят преди да ги отстраните към края на пролетта. Размножават се лесно чрез разделяне на издънките на луковицата или чрез разделяне на туфата, докато растението е зелено.
Можете да избирате сред сортовете с прости или кичести цветове, някои с по-ясни зелени петънца на камбанките , които могат да са клюмнали или изправени, а други се отличават с жълто обагрената вътрешност на камбанката.

1 comment:

  1. много як мателиял си си подбрала продължавай в същи дух желая и успех и на пред

    ReplyDelete